Gratis consult aanvragen

Verzorging tattoeage

Trots op uw nieuwe tattoo en natuurlijk wilt u het ook zo houden. Volg dan de volgende regels om uw tattoo zo mooi mogelijk te laten genezen.

Na het plaatsen zal de tattoeage worden afgedekt met een beschermende folie. Deze mag na 2 uur worden verwijderd, waarna je de tattoeage gaat afspoelen met lauw water en wassen met de cleansing gel van tattoomed. De cleansing gel zeep je eerst even goed op tussen je handen, waarna je de tattoeage ermee kunt wassen. Doe dit het liefste met (schone!) handen, en vermijd washandjes (die ruw kunnen zijn voor je wond en veel bacteriën kunnen bevatten) Na het wassen dep je de tattoeage droog met een schone zachte handdoek en laat hem verder aan de lucht drogen. Je tattoeage hoeft nu nog niet ingesmeerd te worden en mag absoluut niet opnieuw afgedekt worden.

De dag na het plaatsen begin je met je vaste routine voor de komende 4-6 weken; namelijk elke ochtend en avond de tattoeage wassen zoals hierboven beschreven, en 3 tot 5 maal per dag mag je de tattoeage ook gaan insmeren. Smeer een DUN laagje creme op de tattoeage, dan zal deze snel intrekken.

Na enkele dagen zal je tattoeage gaan vervellen. Het kan erop lijken dat je tattoeage eraf valt, maar geen zorgen; dit is niet het geval. Laat de velletjes rustig vanzelf loslaten, wanneer je hieraan gaat peuteren of trekken kan er littekenweefsel in je tattoo ontstaan.

Tijdens de genezingsperiode (4-6 weken na het plaatsen) mag je ABSOLUUT NIET ermee naar de sauna, stoombad of bubbelbad. Wanneer je ermee in de zon wilt moet je de tattoeage eerst goed insmeren met een AFTERCAREPRODUCT MET UV FILTER. Smeer NOOIT gewone zonnebrand in je verse tattoo. Bij ons in de zaak kun je een aftercare product met UV filter halen, namelijk Balm tattoo UV.

Wat ook uit den boze is zijn desinfecteermiddelen. Smeer dus nooit sterilon, betadine of een ander product op je tattoo. Hiervoor is de cleansing gel. Ook vuile kleding, verband en pleisters mogen niet in aanraking komen met je verse tattoeage.

Bij extreme roodheid, zwelling, bloedingen, pussen, kleurveranderingen of erge pijn van je tattoeage contact op met de huisarts. (Enige zwelling en roodheid daags na het zetten is normaal)

Kom na het zetten van uw tatoeage terug voor een nacontrole. Doe dit tussen de 4 to 6 weken, anders vervalt uw recht op gratis bijwerken van de tatoeage. LET OP; indien wij constateren dat u de tatoeage niet goed heeft verzorgd, zal er voor het bijwerken kosten in rekening gebracht worden. DE VERZORGING BEPAALT HET EINDRESULTAAT!!