Gratis consult aanvragen

Naverzorging

TattooMed LogoDe naverzorging:

Na de afspraak is het tijd voor de naverzorging. Hoe goed een tattoo ook gezet is, de naverzorging bepaalt het uiteindelijke resultaat. Hoe beter jij voor de tattoeage zorgt, hoe mooier hij zal genezen. Om de garantie (zie bovenstaand) op de tattoeage te behouden, dien je je aan het volgend te houden:

Na het plaatsen zal de tattoeage worden afgedekt met een beschermende folie. Deze mag na 2 uur worden verwijderd, waarna je de tattoeage gaat afspoelen met lauw water en wassen met een zeep (Unicura, Yayo). De zeep eerst even goed op tussen je handen, waarna je de tattoeage ermee kunt wassen. Doe dit het liefste met (schone!) handen, en vermijd washandjes (die ruw kunnen zijn voor je wond en veel bacteriën kunnen bevatten) Na het wassen dep je de tatoeage droog met een schone zachte handdoek en laat hem verder aan de lucht drogen. Je tatoeage hoeft nu nog niet ingesmeerd te worden en mag absoluut niet opnieuw afgedekt worden.

De dag na het plaatsen begin je met je vaste routine voor de komende 4-6 weken; namelijk elke ochtend en avond de tatoeage wassen zoals hierboven beschreven, en 3 tot 5 maal per dag mag je de tatoeage ook gaan insmeren. Smeer een DUN laagje creme op de tatoeage, dan zal deze snel intrekken.

Na enkele dagen zal je tatoeage gaan vervellen. Het kan erop lijken dat je tatoeage eraf valt, maar geen zorgen; dit is niet het geval. Laat de velletjes rustig vanzelf loslaten, wanneer je hieraan gaat peuteren of trekken kan er littekenweefsel in je tattoo ontstaan.

Tijdens de genezingsperiode (4-6 weken na het plaatsen) mag je ABSOLUUT NIET ermee naar de sauna, stoombad of bubbelbad. Wanneer je ermee in de zon wilt moet je de tatoeage eerst goed insmeren met een AFTERCARE PRODUCT MET UV FILTER. Smeer NOOIT gewone zonnebrand in je verse tattoo. Bij ons in de zaak kun je een aftercare product met UV filter halen, namelijk Balm tattoo UV.

Wat ook uit den boze is zijn desinfecteermiddelen. Smeer dus nooit sterilon, betadine of een ander product op je tattoo. Hiervoor is de cleansing gel. Ook vuile kleding, verband en pleisters mogen niet in aanraking komen met je verse tatoeage.

Bij extreme roodheid, zwelling, bloedingen, pussen, kleurveranderingen of erge pijn van je tatoeage contact op met de huisarts. (Enige zwelling en roodheid daags na het zetten is normaal)